Kyläseuran kuulumisia 3/2022

Kyläseuran hallitus kokousteli eilen klo 16.27 kylätilalla, sillä asialistalla oli paljon tutkailua vaativia asioita, joita tuijottelimme ihan isolta näytöltä.

Käytiin muun muassa läpi toimintasuunnitelma vuodelle 2022, jossa on pyritty ottamaan huomioon kyläkyselyssä viime vuoden lopulla saatuja vastauksia. Sovittiin myös, että hallitus voi halutessa esittää vielä lisää sisältöä/muutosehdotuksia. Lopullinen versio esitetään vuosikokouksessa 27.3.2022.

Ilmoille heiteltiin ajatusta juhlien ja tapahtumien vuodesta. Jos sinulla on intoa ideoida ja järjestää juhlia, niin niitä perinteisiä kuin jotain uusiakin, niin olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Juteltiin yhteiskäyttöauton mahdollisuudesta Fiskarsin ruukissa. Ideana pähkinänkuoressaan on, että kylällä olisi käytössä sähköauto, jolle rakennetaan parkkipaikka ja latauspiste. Todettiin, että yhteiskäyttöautoasiassa on haasteensa, mutta se olisi myös oivallinen lisä heikentyneiden julkisen liikenteen yhteyksien lisäksi kyläläisten käyttöön.

Sovittiin, että aiheesta tehdään kysely kyläläisille, jolla voidaan kartoittaa kiinnostusta. Asian edistämisestä päätetään kyselyn tulosten perusteella.

Perinteiset kerhojen ja seurojen väliset pilkkikisat järjestetään FU-47 toimesta lauantaina 12.3 kello 9 alkaen. Todettiin, että kyläseura voisi sponsoroida paikalle tarvittaessa palkintoja esimerkiksi lapsille. Toiminnanjohtaja on yhteydessä aiheesta järjestäviin tahoihin sekä kartoittaa halukkaita kyläseuran omaan joukkueeseen.

Sihteeri Laaksonen tiedotti hallitusta Fiskarsin Marttojen Kierrätystapahtuman suunnittelun vaiheista. Kyläseura on luvannut auttaa tapahtuman järjestämisessä kaikin mahdollisin keinoin, jotta saadaan hieno tapahtuma aikaiseksi. Heli ja Hanna ovat tehneet yksityiskohtaisemman suunnitelman ja työstävät asiaa. Martat tiedottavat kylää pikapuoliin tapahtumasta.

Keskusteltiin SPR-rahankeräyksestä. Sovittiin, että Fiskarin Martat koordinoivat SPR keräystä. Martat ovat perustaneet sähköisen keräyslippaan ”Fiskarsilaiset Ukrainan sodan uhrien hyväksi”. Kyläseura tukee toimintaa kaikin mahdollisin tavoin.

Käytiin läpi kesätyöpaikkojen ja nuorten kesäduuniyrittäjyysprojektin tilannetta. Näistä allekirjoittanut pistikin jo tarkempaa tietoa sähköpostilistalle ja Kyläseuran fb-kanaviin.

Lisäksi 19.3 pidetään lukaalilla hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi (SPR kautta). Kyläseura ja Martat ovat mukana järjestelyissä. Martat tiedottavat tästäkin lisää pikimmiten.

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.35.