Luonto- ja kalakerho

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho on Fiskars kyläseuran alainen kerho, joka perustettiin vuonna 2011 mahdollisimman rennoksi ja helpoksi kerhoksi luonto- ja kalastusretkien ym. tapahtumien järjestämistä varten.

Kerhon toimikuntaan kuuluvat Santeri Kaatra, Seppo SIltala, Jouni Stordell, Sami Virta ja Mari-Anna Närhi (pj). Kerholla on ollut kokouksia yleensä keväällä, talvella ja syksyllä, joissa päätetään mm. hankinnoista ja tulevista tapahtumista, kokouksiin kutsutaan kaikki jäsenet sähköpostilla. Uudenmaan Ely-keskukselta ja Karjaan-Pohjan säästöpankkisäätiöltä on saatu apurahaa kerhon kalastustapahtumiin, veneeseen ja kalastusvarusteisiin.

Kaikki halukkaat saavat järjestää mitä vaan kursseja ja tapahtumia keksivät. Kerholla on oma sähköpostilista, jossa viestitellään ajankohtaisista tapahtumista ja vinkataan lähialueiden luonto- ja kalastustapahtumista. Kerholla ei ole jäsenmaksua byrokratian välttämiseksi, eli jos kuulut sähköpostilistalle niin kuulut perheinesi kerhoon. Liittyminen kerhoon tapahtuu laittamalla sähköpostia Mari-Annalle osoitteeeen narhi.marianna(at)gmail.com

Kerhon varusteet

Tässä lista kerhon kalastuskamppeista, joita saa ilmaiseksi lainata. Pidäthän hyvää huolta yhteisistä kamoistamme. Verkot ja katiskat on hyvä pestä ja putsata käytön jälkeen. Laina-aika noin viikko, tai riippuen tilanteesta voi olla pidempikin (esim. katiskat). Riippuu siitä miten muut niitä tarvitsevat.

– Härveli (talviverkkojen asennukseen, sillä pujotetaan naru jään ali)
– Kaira
– Jääsaha
– Weke katiska
– Muikkuverkko 22mm
– Muikkuverkko 14 mm
– Verkko 45 mm
– 2 Verkko 50 mm
– Onkia ja onkilaitteita
– Pilkkivapoja
– Savustuspönttö, siirrettävä
– Luokkirysä, 7,5 m + jatkoaita

Kerhon menneet tapahtumat

Kerhossa on järjestetty mm. onkikisoja, pilkitetty Fiskarin koulun oppilaita, osallistuttu pilkkikisoihin, maalattu morreja, osallistuttu perhokalastuskurssille, purkitettu särkikaloja ja laitettu talviverkkoja. Lisäksi on tehty erilaisia retkiä ja järjestetty mm. villivihannekskurssi.