Luonto- ja kalakerho

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho

Fiskarsin luonto- ja kalastuskerho toimii Fiskars kyläseuran alaisena itsenäisenä kerhona. Se perustettiin vuonna 2011 mahdollisimman rennoksi ja helpoksi tavaksi järjestää ruukkilaisille luonto- ja kalastusretkiä ja muita vastaavia tapahtumia.

Kerhon toimikuntaan kuuluvat Santeri Kaatra, Seppo SIltala, Jouni Stordell, Sami Virta ja Mari-Anna Närhi (pj). Kerho pitää kokouksia yleensä keväällä, talvella ja syksyllä, ja niissä päätetään kerhon hankinnoista ja tulevista tapahtumista. Kokouksiin kutsutaan kaikki jäsenet sähköpostilla. Uudenmaan Ely-keskukselta ja Karjaan-Pohjan säästöpankkisäätiöltä on saatu apurahaa kerhon kalastusvarusteiden ja veneen hankintaan sekä kalastustapahtumien järjestämistä varten.

Kaikki halukkaat jäsenet saavat järjestää luonto- ja kalastusaiheisia kursseja ja tapahtumia. Kerholla on oma sähköpostilista, jossa viestitellään ajankohtaisista tapahtumista ja vinkataan lähialueiden luonto- ja kalastustapahtumista. Kerholla ei byrokratian välttämiseksi ole varsinaista jäsenmaksua, mutta kerhoon liittymisen yhteydessä peritään 40 € tarvikemaksu, joka on perhekohtainen. Jos kuulut sähköpostilistalle niin kuulut perheinesi kerhoon. Liittyminen kerhoon tapahtuu laittamalla sähköpostia Patrickille osoitteeeen patrick(ät)tuotantolaitos.net

Kerhon varusteet

Tässä lista kerhon kalastuskamppeista, joita saa ilmaiseksi lainata. Lainaaminen edellyttää että kamppeista pidetään hyvää huolta ja jos silti jotain menee rikki tai vahingoittuu, siitä ilmoitetaan Mari-Annalle tai Patrickille. Verkot ja katiskat on hyvä pestä ja putsata käytön jälkeen. Laina-aika on noin viikko tai tilanteen mukaan mahdollisesti jopa pidempikin, esimerkiksi katiskojen kohdalla, jos muut jäsenet eivät kerhon kalastustarvikkeita tarvitse.

– Härveli (talviverkkojen asennukseen, sillä pujotetaan naru jään ali)
– Kaira
– Jääsaha
– Weke-katiska
– Muikkuverkko 22mm
– Muikkuverkko 14 mm
– Verkko 45 mm
– kaksi verkkoa 50 mm
– Onkia ja onkilaitteita
– Pilkkivapoja
– Savustuspönttö, siirrettävä
– Luokkirysä, 7,5 m ja jatkoaita

Kerhon menneet tapahtumat

Tähän asti kerhossa on järjestetty mm. onkikisoja, pilkitetty Fiskarin koulun oppilaita, osallistuttu pilkkikisoihin, maalattu morreja, osallistuttu perhokalastuskurssille, purkitettu särkikaloja ja laitettu talviverkkoja. Lisäksi on tehty erilaisia retkiä ja järjestetty mm. villivihanneskurssi.